|
|
|
|
|
NASZE AMBICJE, MARZENIA, NASZA KARIERA? DLA AMBITNYCH... |
| Autor |
Wiadomość |
Lalunaa
Przyjaciel rodziny

|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 8:12 pm NASZE AMBICJE, MARZENIA, NASZA KARIERA? DLA AMBITNYCH...
|
|
|
JAK RADZICIE SOBIE BY POGODZIC DOM, RODZINE I KARIERĘ? DA SIE? JAK ZACHOWAC AKTYWNOSC I ATRAKCYJNOSC ZAWODOWĄ W CZASIE CIAZY I MACIEZYNSTWA? JAK ZNALEZDZ DOBRA PRACE?
JA POKI CO STUDJUJE, MOJ INSTYNKT MACIEZYNSKI KRZYCZY WRECZ ALE BOJĘ SIE ZE MOJ TRUD NAUKI POJDZIE NA MARNE I NIE ZNAJDE PRACY TAKIEJ JAKA SOBIE WYMARZYŁAM... |
|
|
|
 |
malinka
Przyjaciel rodziny

|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 11:53 am
|
|
|
Zamiast capsować na forum gardłowo, uzyj neta do czegoś bardziej twórczego, zrób cv porozsyłaj po portalach, popatrz jacy pracodawcy by cie interesowali i dopadnij ich, poszukaj pracy zdalnej z domu... to tak na poczatek |
|
|
|
 |
aga.t.
Przyjaciel

|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 7:38 pm
|
|
|
W dzisiejszych czasach rzadko kto robi to, co sobie wymarzył. Poza tym nie każdego stać na studia, a szkołę ponadgimnazjalną wybieramy za wcześnie. Bo przecież 15-latki jeszcze nie wiedzą do końca co chcą robić. Ja na przykład po podstawówce nie bardzo wiedziałam co chcę robić, wybrałam liceum handlowe, studia zaczęłam, ale nie dałam rady finansowo. Teraz gdybym miała wybierać, postąpiłabym inaczej - wybrałabym zupełnie inny zawód. Teraz praca nie pozwala mi na realizację tego, ponieważ Centrum Kształcenia Zawodowego rzeczywiście kształci, ale w takich godzinach, że niestety trzeba z czegoś zrezygnować. Jeść trzeba, dlatego rezygnuję z realizacji... |
|
|
|
 |
Lalunaa
Przyjaciel rodziny

|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 12:46 am
|
|
|
| hmm... i tego sie boje ze etz bede musiala rezygnować. znam prypadki kobiet ktorym udaje sie godzic kariere z rodzina. ale moze w rzeczywistosci nie jest tak rozowo jak sie wydaje. a moze Wam sie udaje? |
|
|
|
 |
Anna P
Starzy znajomi

Zaproszone osoby: 10
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 20 Wrz 2006 Posty: 1559 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 9:44 am
|
|
|
Bardzo wcześnie urodziłam dziecko, miałam osiemnaście lat, a więc jeszcze w szkole średniej. Mam rodzinę, właśnie skończyłam drugie studia (dwa odrębne kierunki), robię to co lubię, (patrz moje hobby: taniec historyczny) czyli sama tańczę oraz tańczę z dziećmi w domu kultury, pracuję zawodowo i właśnie zmieniam pracę, prowadzę dom, klikam sobie swoje strony www. Ale czy to jest robienie kariery? Jeżeli robieniem kariery jest "robienie" dużych pieniędzy i zajmowanie wysokich stanowisk, to nie robię kariery. Jeżeli pytanie brzmi : czy robię to co lubię, to tak i godzę to z prowadzeniem domu.
Ale mąż musi być dobrym człowiekiem i jemu też musi zależeć na rodzinie i życiu rodzinnym (co nie znaczy, że przejmuje moje obowiązki - owszem wtedy, kiedy nakładają mi się sprawy, wtedy proszę Marcina i idzie np. na zebranie do szkoły) |
_________________ „Czy popełniasz te 5 błędów i niepotrzebnie tyjesz?”- darmowy poradnik |
|
|
|
 |
Marcin
Starzy znajomi

Zaproszone osoby: 3
|
|
|
|
 |
Lalunaa
Przyjaciel rodziny

|
Wysłany: Wto Paź 09, 2007 11:21 am
|
|
|
zazdroszcze
a przez robienie kariery bardziej miałam na mysli spełnianie sie zawodowe. bo niektorym z nas wystarczy rola mamy i zony innym rola zawodowa a jescze inne muszą sie na obu scenach spełnić zeby być szczesliwe. zawrotnej kariery nei chciałabym robic ale napewno chciałabym byc aktywna zawodowo i samodzielna |
|
|
|
 |
laluna
Przyjaciel rodziny

|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 5:08 pm
|
|
|
| Lalunaa, zerknij może na ten wpis na blogu . Myślę, że o coś takiego mogło Ci chodzić... (choć tu jest sytuacja bez faceta) |
_________________ lala! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Kontakt | Polecaj nas | Regulamin i polityka prywatności forum
Polecane linki: Forum rowerowe | |
|