Rodzinne forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Anna P
Pon Sty 29, 2007 11:18 pm
Zdrada
Autor Wiadomość
Anna P 
Starzy znajomi

Zaproszone osoby: 10
Pomogła: 5 razy
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 5:35 pm   

mad.ona napisał/a:
Bardzo trudny temat. Nie kazdy szczerze potrafi się w takim temacie wypowiedzieć.

Nie każdy szczerze, ale też dlatego, że nie był w takiej sutuacji i to co mówi, to tylko teoretycznie.
Jewel napisała:
"A jak wiadomo skoro zdradził raz, to zdradzi i drugi a kolejne zdrady przychodzą łatwiej."

Nie generalizowałabym. Aczkolwiek przykład Śnieżki nie rokuje dobrze. Małżonkowie wracają do siebie po różnych , nawet dużych doświadczeniach przeżytych osobno. Szczęście, jeśli z doświadczeń biorą naukę. Bywa różnie. Czasem jedno z nich, to pokrzywdzone znajdzie szczęście, a Winny doświadcza cierpień i chciałby wrócić, ale...
Co wtedy?

Rodzinnie 
Przyjaciel

Wysłany: Pon Sty 14, 2008 1:40 pm   

W "Małych zbrodniach małżeńskich" przeczytałam takie oto zdanie:

"Mężczyzna bierze sobie kochankę, żeby pozostać z żoną, kobieta natomiast bierze kochanka, żeby opuścić męża".

Nic dodać nic ująć w kwestii zdrady

Anna P 
Starzy znajomi

Wysłany: Pon Sty 14, 2008 7:10 pm   

Myślisz, Rodzinnie, że tak właśnie jest? Że to jest celem i jednocześnie powodem zdrady?
Wiesz, słyszałam też taką teorię, że jeżeli mężczyzna zdradza to jest winnym, ale jeśli kobieta zdradza, to znaczy że powodem tego jest mężczyzna.

Oba te stwierdzenia są spójne, widzisz to?

Rodzinnie 
Przyjaciel

Wysłany: Wto Sty 15, 2008 9:48 am   

Anna P napisał/a:
Myślisz, Rodzinnie, że tak właśnie jest? Że to jest celem i jednocześnie powodem zdrady?
Wiesz, słyszałam też taką teorię, że jeżeli mężczyzna zdradza to jest winnym, ale jeśli kobieta zdradza, to znaczy że powodem tego jest mężczyzna.

Oba te stwierdzenia są spójne, widzisz to?

Niestety nie mogę zgodzić się z tym co piszesz...Mężczyzna też jest winny, jak zdradza.
Ale cytat, który przedstawiłam, moim zdaniem, jak najbardziej jest prawdziwy. Nie jestem co prawda mężczyzną (więc nie wiem jak to u nich jest dokładnie, jednak autorem tych słów jest mężczyzna: Eric-Emmanuel Schmitt), a z kobiecego punktu widzenia uważam, że kiedy kobieta szuka sobie kochanka to oznacza, że chciałaby opuścić swojego obecnego faceta.

Śnieżka 
Starzy znajomi
Przyjaciel

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 8:04 pm   

:roll: :mrgreen:

Co do Zdrady,.....nigdy mu tego nie wybacze..bo akurat to przechodze...mąż zdradził...mnie juz ponad rok czasu..
I nadal jest z kochanka,wiec nawet jak kiedys wroci jak ......
To nie ma dla niego miejsca..Kochalm go bardzo i był jedynym mężczyzna,
ale on lubi towarzystwo alkohol zabawy,także....

tato 
Przyjaciel

Wysłany: Pią Paź 03, 2008 3:10 pm   

Wiecie co, jeśli chodzi o zdradę to moja opinia zmieniała się wraz z wiekiem i sytuacją życiową. Kiedy miałem nascie lat nie dopuszczałem myśli że moja dziewczyna mogłaby mnie zdradzić, gdy więc pocałowała się z innym natychmiast zerwałem z nią kontakt. Potem sam zdradziłem inną dziewczynę i czułem się z tym bardzo źle. Teraz gdy mam dziecko na zdrade patrze zupełnie inaczej.....najwazniejsza jest rodzina....takie jest moje spojrzenie na tę sprawę choć w tej chwili ona mnie nie dotyczy bo mój związek się rozpadł (z innych powodów)

Anna P 
Starzy znajomi

Wysłany: Sob Paź 04, 2008 12:06 am   

Nie wierzę, że mógłbyś tak zwyczajnie wybaczyć, zapomnieć i "przejść nad tym do porządku dziennego"

Odpowiedz do tematu