|
|
|
|
|
Kurczak z ananasem - jak? |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
golew
Starzy znajomi zielone maleñstwo

Pomog³a: 2 razy Do³±czy³a: 06 Maj 2007 Posty: 780 Sk±d: Gdynia / Tarnów
|
Wys³any: Sob Kwi 19, 2008 7:31 pm Kurczak z ananasem - jak?
|
|
|
Niedawno mój luby wspomina³, ¿e jada na ichniejszej sto³ówce kurczaka z ananasem. Narobi³ mi smaka, ale nie do koñca potrafi³ wyt³umaczyæ co i jak. O ile zrozumie³am to filet z kurczaka upieczony (na patelni?) i po odwróceniu k³adzie siê na nim plaster ananasa, przykrywa ¿ó³tym serem i podsma¿a.
Czy która¶ z Was próbowa³a mo¿e? Chcia³abym jutro spróbowaæ, ale wola³abym wiedzieæ co i jak czy to zwyk³a panierka czy jakie¶ ciasto, czy sma¿y siê z obu stron czy tylko z jednej najpierw? No i czy zapieka siê w piekarniku czy na patelni.
Pomó¿cie |
_________________ "Ja chcê ¿yæ pozytywnie // Tak w³a¶nie dzisiaj // Kiedy tu wszystko gnije"
Mi³ego dnia Go¶æ
Wkrocz do ¶wiata piêkna - odwa¿ siê marzyæ |
|
|
|
 |
Anna P
Starzy znajomi

Zaproszone osoby: 10
Pomog³a: 5 razy Do³±czy³a: 20 Wrz 2006 Posty: 1559 Sk±d: Kraków
|
Wys³any: Sro Maj 14, 2008 12:45 am
|
|
|
Golew, wiem,¿e za pó¼no ale
to zwyk³y kotlet z piersi w panierce, tylko przed podaniem po³ó¿ na niego kr±¿ek ananasa i na wierzch po³ó¿ plasterek sera ¿ó³tego i do mikroweli lub zostaw na patelni pod przykrywk± po to tylko, ¿eby ser siê rozpu¶ci³. Jest pyszny, ja lubiê takie s³odkie dodatki do miês. Np borówki do ciemnego miêsa
|
_________________ „Czy pope³niasz te 5 b³êdów i niepotrzebnie tyjesz?”- darmowy poradnik |
|
|
|
 |
golew
Starzy znajomi zielone maleñstwo

Pomog³a: 2 razy Do³±czy³a: 06 Maj 2007 Posty: 780 Sk±d: Gdynia / Tarnów
|
Wys³any: Sro Maj 14, 2008 9:04 am
|
|
|
hihi
testowa³am to ju¿ na drugi dzieñ, tylko zapomnia³am tutaj napisaæ. Fajne w smaku, nawet nie chodzi o to, ¿e s³odkie, tylko ¿e wnosi nieco "wilgoci" do suchego czasem kurczaka. Wpisane do "menu" |
_________________ "Ja chcê ¿yæ pozytywnie // Tak w³a¶nie dzisiaj // Kiedy tu wszystko gnije"
Mi³ego dnia Go¶æ
Wkrocz do ¶wiata piêkna - odwa¿ siê marzyæ |
|
|
|
 |
laluna
Przyjaciel rodziny

Do³±czy³a: 15 Mar 2007 Posty: 50
|
Wys³any: Nie Lut 01, 2009 10:03 pm
|
|
|
ja podobnie robi³am kotlety schabowe- tylko bez panierki. Dodawa³am zamiast sera trochê ¿urawiny Mojemu B. smakowa³o |
_________________ lala! |
|
|
|
 |
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|