Rodzinne forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Ochrona przed potem
Autor Wiadomość
estranea 
Przyjaciel

Wysłany: Czw Mar 06, 2008 4:35 pm   Ochrona przed potem

hej! zbliza sie wiosna i lato no i niestety dla mnie i dla wielu innych osob wraca problem z nadmiernym poceniem - wysokie temperatury klima itd. macie jakies sposoby pozbycia sie tego problemu? sprawdzone dezodoranty, antyperspiranty?? czekam na wasze opinie, w sklepach jest olbrzymi wybor ale wiadomo ze ze skutecznoscia to bardzo roznie:(

Butterfly 
Starzy znajomi

Wysłany: Czw Mar 06, 2008 9:52 pm   

Ponoć blokery Antidral i Etiaxil są dobre. Poniżej masz różne wypowiedzi. Ja tych blokerow nie stosowałam więc się nie wypowiem na ten temat.

Cytat:
Do nabycia w aptece. Są bezwonne, dlatego można używać perfum; powinno się je stosować tylko co kilka dni.
Blokery to bardzo silne srodki chemiczne obkurczajace gruczoly potowe. Je nawet powinno sie zmyc po aplikacji, aby nie wywolaly podraznien. Uzywa sie je np. wieczorem, a rano po wchlonieciu mozna zmyc i ewentualnie zgolic pachy.

"Etiaxil - Antyperspirant do opanowania nadmiernego pocenia się pod pachami to niezwykle praktyczny antyperspirant, gdyż nie wymaga codziennego stosowania ze względu na przedłużony czas działania. Nie plami odzieży (wchłania się gdy śpimy, a po porannej kąpieli nie odczuwamy już jego obecności, choć efekt wyhamowania potu został osiągnięty). Preparat jest bezwonny i daje się stosować z pozostałymi kosmetykami. Preparat jest skuteczny i wydajny (jedno opakowanie wystarczy na okres powyżej dwóch miesięcy)."

Etiaxil kosztuje od 38 zl (Allegro) do 55 zl (zwykla apteka)
Antidral kosztuje okolo 12-15 zl.

zoozia 
Przyjaciel rodziny

Wysłany: Pią Mar 07, 2008 5:04 pm   

jak mozna nie siegac po takie blokery to warto ich unikac. jezeli ktos nie ma masakrycznie duzych problemow z potem to wystarczaja dobre antyperspiranty. ja mam rexona skin care, dobrze chroni, wlasciwie problem z potem znika na caly dzien

zlazdzisia 
Znajomy

Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 6:30 pm   

zoozia napisał/a:
jak mozna nie siegac po takie blokery to warto ich unikac. jezeli ktos nie ma masakrycznie duzych problemow z potem to wystarczaja dobre antyperspiranty. ja mam rexona skin care, dobrze chroni, wlasciwie problem z potem znika na caly dzien

a może to jakiś poważniejszy problem? bo mi jest ciężko uwierzyć w takie " po prostu taka moja uroda, że się nadmiernie pocę".
pocenie się, zwłaszcza obfite, nocne pocenie się, jest objawem wielu chorób, nawet nowotworów. może porozmawiaj z lekarzem na temat skierowania na jakieś badania ogólne...

suoneczko 
Znajomy

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 6:13 pm   

Nie mam problemu z potem oprócz pach.Chodzi głównie o to,że jak jadę w lecie autobusem to źle się czuję jak podniosę rękę,a tam 'mokro' :oops: .Wiadomo nie jest to jakiś wielki pot,ale dyskomfort czuję.Stosowałam wiele dezodorantów w kulce itp. i zapach pod moją pachą był ok,ale 'mokrzej' zawsze było
Z tego względu w czerwcu kupiłam Etiaxil(niebieski,dla skóry wrażliwej).Na początku stosuje się go co 2 dni(bodajże przez pierwszy tydzień),potem tylko raz w tygodniu,jednak ja teraz stosuję raz na 2 tygodnie,albo czasem i trzy i to mi całkowicie wystarcza;)
Nie mam teraz z tym żadnego problemu :mrgreen: i każdemu gorąco polecam :-D

Grobycza 
Przyjaciel

Wysłany: Pią Sie 22, 2008 2:14 am   

Ja bym sie wstrzymała z blokerami. Idz do lekarza, może to jakies zaburzenia hormonalne, skoro pot az tak sie z Ciebie leje... Ja używam lady speed stick 24/7 w żelu i cały dzien mam spokój, spróbuj może bedzie dla Ciebie odpowiedni.

mira81 
Przyjaciel rodziny

Wysłany: Pią Cze 05, 2009 7:41 pm   

Odświeżając wątek antyperspirantów... u mnie nie ma zbyt dużego problemu z poceniem, za to jest problem z podrażnionymi pachami, takimi krostkami nawet czasem. Znacie jakieś super łagodne antyperspiranty, kóre wygładzają pachy? Bo mi by się przydało coś takiego .

golew 
Starzy znajomi
zielone maleństwo

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 12:51 pm   

Reklamowało się tak Dove, ale czy naprawdę działa to nie wiem, bo nie sprawdzałam.

sharpq 
Site Admin

Wysłany: Pon Cze 08, 2009 7:08 pm   

Sorry, że jako facet wypowiadam się w tym temacie ;) ale od jakiegoś czasu wraz z żoną używamy dezodorantów (plus antyperspirant) adidas'a. I co najważniejsze, sprawują się doskonale, tak więc przynajmniej z naszej strony - polecam :)

violetta 
Przyjaciel

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 4:23 pm   

Odnośnie tego nowego Dove to włoski mają odrastać cieńsze i słabsze, ja tyle słyszałam. A delikatny jest myślę na 100% jak każdy ich kosmetyk.

Odpowiedz do tematu